Matklubbens Topplista
mytaste.se

Fläderchampagne

Jag måste ju erkänna att jag var lite skeptisk när jag skulle göra den här fläderchampagnen. Frågan var ju om det skulle bli några bubblor. Men det blev det! Tror dock inte det blev någon alkohol men den var riktigt god. Som en mindre söt bubblande flädersaft.
 
2 liter
 
20 st fläderblomklasar
1,5 dl färskpressad citronjuice
rivet skal från 2-3 citroner
2,5 dl strösocker
1,5 msk äppelcidervinäger
2 liter vatten
 
Rensa flädern. Skala citronerna med en potatisskalare. Blanda citronskal och juice med socker, vinäger och vatten i en stor bunke. Tillsätt fläder.
 
Täck med en silduk och gummisnoddar. Låt stå i rumstemperatur 1-2 dygn.
 
Sila genom en silduk och buteljera på glas eller plastflaskor. Lämna luft på ca 5 cm i flaskhalsen.
 
Låt flaskorna stå framme i rumstemperatur 3-5 dagar. Kontrollera en av flaskorna efter 2 dagar för att se om den kolsyrats. Ställ in i kylen när drycken är kolsyrad för att avstanna jäsningen.
 
 
 
 
En kommentar publicerat i Dryck
Taggar: Dryck, Fläder, Fläderchampagne, Klingskitchen, Sommardryck
#1 - - Anna Häggson :

Det här måste jag prova! Det låter jättegott!