Matklubbens Topplista
mytaste.se

Blåbärspannacotta

Vilken härlig tid det är nu! Skogen är full av blåbär och trädgården av hallon. Jag skulle gärna stanna tiden en stund. Det blir en del recept just nu med just blåbär och hallon. Ni måste bara testa den här blåbärspannacottan! Så god! Jag hade lite socker i men det går ju att utesluta helt.
 
 
 
1,5 gelantinblad
2 dl blåbär
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 vaniljstång
 
Blåbär och grädde till dekoration
 
1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter.
 
2. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
 
3. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt i gräddblandningen.
 
4. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Mosa blåbären lite med en sked/slev.
 
5. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelantinbladen och låt dem smälta i blåbärsgrädden.
 
6. Fördela i fyra portionsglad och ställ kallt i ett par timmar. Dekorera med vispad grädde och blåbär.
3 kommentarer publicerat i Dessert
Taggar: Bakblogg, Blåbärspannacotta, Dessert, Klingskitchen, Pannacotta
#1 - - Emma -Merakibeauty.se:

men åh vad allt ser gott ut!

#2 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

åååå gott

#3 - - Anonym:

Hei! Jeg laget blåbærpannacotta etter oppskriften i går. Den ble veldig god, men den er ennå ikke stivnet, selv om den har stått i kjøleskapet over natten. Stemmer det at det kun skal være 1.5 gelatinplater?

Svar: Hej! Ursäkta sent svar. Har varit bortrest. Ja det stämmer att det skall vara 1 1/2 gelantinblad. Jag har provat att ha i 2 st och då blir den så hård att den inte går att äta...
Katarina
Katarina Kling