Matklubbens Topplista
mytaste.se

Blåbärspannacotta

Vilken härlig tid det är nu! Skogen är full av blåbär och trädgården av hallon. Jag skulle gärna stanna tiden en stund. Det blir en del recept just nu med just blåbär och hallon. Ni måste bara testa den här blåbärspannacottan! Så god! Jag hade lite socker i men det går ju att utesluta helt.
 
 
 
1,5 gelantinblad
2 dl blåbär
3 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
1 vaniljstång
 
Blåbär och grädde till dekoration
 
1. Lägg gelantinbladen i kallt vatten i 5-10 minuter.
 
2. Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och socker.
 
3. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt i gräddblandningen.
 
4. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme i ca 10 minuter. Mosa blåbären lite med en sked/slev.
 
5. Ta kastrullen från värmen. Krama ur gelantinbladen och låt dem smälta i blåbärsgrädden.
 
6. Fördela i fyra portionsglad och ställ kallt i ett par timmar. Dekorera med vispad grädde och blåbär.
3 kommentarer
publicerat i Dessert
Taggar: Bakblogg, Blåbärspannacotta, Dessert, Klingskitchen, Pannacotta

Auberginepizza

Att göra vegetariska små auberginepizzor är otroligt gott. Variera efter vad du känner för att ha på. Detta använde jag.
 
aubergine
tomatsås
cocktailtomater
färsk basilika
mozzarella
chiliflakes
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skär auberginen i skivor och lägg på en plåt. Strö över lite flingsalt och kör i ugnen i ca 15-20 minuter.
 
Ta ut pizzorna och ha på det du vill. Grädda dem i 3-5 minuter. Håll koll på dem hela tiden...... De blir lätt brända. Servera varma. Som de är eller varför inte på ett gott surdegsbröd.
 

Vinslush med färska jordgubbar

Det här måste ni bara testa! Jag gjorde en variant utan något socker och den blev otroligt läskande. Det är bara prova sig fram.
 
Mixa färska jordgubbar med isbitar och ett fruktigt vitt vin. Ha ev. i en skvätt färskpressad limejuice.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Dryck
Taggar: Drink, Dryck, Klingskitchen, Sommardrink, Vinslush
Visa fler inlägg