Matklubbens Topplista
mytaste.se

Fonduesåser

Här kommer några riktigt goda såser som passar superbra till fondue. Det finns inte så mycket som slår en mysig fondueafton. Alla får välja själva vad de vill äta och man kan sitta och äta länge. Vi brukar använda olja i vår gryta men man kan även använda buljong.
 
Rhode island-sås
 
1 dl vispgrädde
 1,5 dl gräddfil
1 dl majonäs
0,5 dl chilisås
Tabasco
1 krm salt
0,5 tsk konjak
1/2 finhackad röd paprika
2 msk finhackad bladpersilja
 
1. Vispa grädden, Blanda med majonäs, gräddfil och chilisås.
2. Smaka av med salt och par droppar tabasco och konjak.
3. Blanda i paprikan och persiljan.
 
Kall bearnaisesås
 
1 st finhackad scharlottenlök
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 msk vitvinsvinäger
4 tsk torkad dragon
0,5 dl finhackad persilja
1 tsk dijonsenap
1 tsk socker
1 krm vitpeppar
salt
 
Finhacka scharlottenlöken och blanda ihop med övriga ingredienser. Låt den gärna stå i kylskåp ett par timmar innan den skall serveras.
 
Tartarsås
 
2 dl majonäs
1 msk finhackade cornichons
1 msk finhackad kapris
1 st finhackad scharlottenlök
salt och svartpeppar
 
Blanda majonäs med finhackade cornichoner, finhackad kapris och finhackad scharlottenlök. Smaka av med salt och peppar.
 
Vitlökssås
 
2 dl creme fraiche
2 msk majonäs
1 vitlöksklyfta, pressad
salt och peppar
 
Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
 
 
0 kommentarer publicerat i Såser och röror
Taggar: Fonduesåser, Kall bearnaisessås, Klingskitchen, Matblogg, Rhodeislandsås, Såser, Tartarsås