Matklubbens Topplista
mytaste.se

Stora räkor med vitlök och chili

Det här är bland det godaste som finns och det doftar ljuvligt.
 
500 g stora räkor
4 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
1 dl olivolja
1 knippe bladpersilja
salt
ev. chiliflakes
 
1. Skala och hacka vitlöken, kärna ur och hacka chilin och fräs allt sakta på svag värme i olivoljan i en stekpanna. Rör under tiden, ca 2 minuter tills vitlöken och chilin är blanka och mjuka.
 
2. Öka värmen och häll i räkorna och rör om och stek ca 2 minuter tills de blivit vacker rosa om du använt råa räkor annars räcker det att de blivit varma.
 
3. Smaka av med salt och ev. lite chiliflakes. Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna.
 
4. Servera med bröd. Eller vänd ner dem i pasta.
 
#1 - - emma:

gott :-)