Matklubbens Topplista
mytaste.se

Grekiskt olivbröd

Som ni kanske märkt så gillar jag Grekland och grekisk mat. Här kommer ett recept på ett olivbröd. Bakat på olivolja och smaksatt med oregano.
 
50 g jäst
ljummet vatten
1 kg vetemjöl
1 tsk salt
1 msk torkad oregano
0,75 dl olivolja
3 dl kalamataoliver
sesamfrön
 
Blanda jäst med lite ljummet vatten. Tillsätt vetemjöl, salt, oregano och olivolja och blanda. Häll i så mycket ljummet vatten det behövs. Degen skall kännas mjuk och elastisk.
 
Häll i de hackade oliverna och rör om ordentligt. Låt degen jäsa under duk 30 minuter.
 
Dela degen i tre lika stora delar och forma dem till avlånga limpor.
 
Pensla med lite olivolja och strö över sesamfrön. Låt jäsa ytterligare i 30 minuter.
 
Grädda brödet i 200 grader i 30-40 minuter.
 
5 kommentarer publicerat i Matbröd
Taggar: Grekisk bröd, Grekiskt olivbröd, Matbröd
#1 - - Natalie Salazar:

ååh mums och jag som älskar oliv bröd :) måste ju nästan baka

#2 - - Sabiina är namnlös:

Gud vad gott :D

#3 - - GoJord:

Jag och en kompis håller på att starta ett företag där vi ska sälja råvaror från lokala producenter i Stockholm. Vi gillar det du skriver och vill inspirera folk till att laga mer mat och baka hemma. Skulle vi kunna få länka till dig från vår sida?

Svar: Vilken bra affärsidé! Ja visst får ni länka till mig.
Katarina
Katarina Kling

#4 - - GoJord:

Tack! :) Har du någon mailadress om vi vill komma i kontakt med dig?

Svar: Ni kan maila på klingskitchen@gmail.com
Katarina Kling

#5 - - Emmy:

Mums, låter supergott! :)