Matklubbens Topplista
mytaste.se

Choklad och kaffecupcakes med vit chokladfrosting

Snart är det alla hjärtans dag. En del firar det ordentligt och andra inte alls. Hemma hos mig har det egentligen aldrig varit en stor dag förutom att jag tagit chansen att baka något riktigt smarrigt att bjuda på. Vill ni baka något så kolla in de här cupcakesen. Otroligt saftiga och så goda.
 
50 g kakao
2,5 dl hett kaffe
150 g rumsvarmt smör
225 g strösocker
2 ägg
1,5 tsk vaniljpulver
200 g vetemjöl
1 krm salt
1/4 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat 
100 g hackad mörk choklad
 
Vit chokladfrosting
100 g vit choklad
150 g rumsvarmt smör
150 g philadelphia
ca 250 g florsocker
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
 
2. Rör samman kaffet och kakaon i en skål och låt svalna.
 
3. Vispa smör och socker pösigt. Blanda ner ett ägg i taget under vispning. Tillsätt vaniljpulver.
 
4. Blanda mjöl, salt, bakpulver och bikarbonat. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten tillsammans med kaffemixen och rör ordentligt.
 
5. Vänd ner den hackade chokladen.
 
6. Fyll muffinsformar till 2/3 med smet och grädda 15-20 minuter. Låt svalna.
 
7. Gör frostingen under tiden. Smält den vita chokladen i ett vattebad eller i mikron. Låt den svalna lite. Vispa smöret med en elvisp och tillsätt chokladen. Tillsätt philadelphia och florsocker och vispa frostingen riktigt krämig.
 
8. Dekorera hur du vill. Jag gjorde små chokladhjärtan och hade på lite frystorkade jordgubbar.