Matklubbens Topplista
mytaste.se

Apfelstrudel

Jag blev bara toksugen på apfelstrudel. Har inte ätit det sen jag var i Österike för väldigt många år sedan. Och det här receptet är så snabbt och enkelt. Visst kan man tycka ibland att det är fusk att använda färdigköpt smördeg. Men det får man. Tänk att du få oväntade fikagäster. Då är det här ett perfekt recept.
 
1 st färdigköpt smördeg
3 st små äpplen
0,5 dl russin
1 msk kanel
3 msk socker
1 dl nötter gärna pistachnötter
1 st ägg
vispgrädde och florsocker
 
1. Rulla ut smördegen på en plåt. Pensla uppvispat ägg på kanterna. Skär äpplena i tunna skivor och lägg i mitten på degen, strö över socker, kanel, russin och nötter.
 
2. Vik långsidorna över fyllningen och nyp ihop skarven på mitten. Kläm till kortsidorna med en gaffel och pensla med uppvispad ägg.
 
3. Grädda i ca 20 minuter i 200 grader tills den är gyllenbrun. Låt kallna, sikta över florsocker och servera med vispad grädde.
2 kommentarer publicerat i Dessert
Taggar: Apfelstrudel, Bakblogg, Klingskitchen, Äpplekaka
#1 - - Kai :

Klassisk favorit :) Ser gott ut :)

#2 - - Nina Hansson:

åh så gott det måste jag prova vid tillfälle! tack för tips! ha en fin dag kram