Matklubbens Topplista
mytaste.se

Vit chokladsockerkaka med polkagrisfrosting

Polkagris och vit choklad i en jättegod kombination.
 
100 g vit choklad
3 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
100 g smör smält och avsvalnat
0,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
kokosflingor till formen
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen.
 
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner det i äggsmeten ihop med mjölken och smöret. Blanda ner den hackade chokladen och rör ihop till en smet.
 
3. Smörj en form och ha i kokosflingor och skaka runt. Formen skall rymma ca 1,5 liter.
 
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca. 35-40 minuter. Låt svalna.
 
Polkagrisfrosting
 
150 g vit choklad
150 g smör
3 dl florsocker
kokosflingor
polkagrisar
 
Smält chokladen i mikron eller över vattenbad
 
Vispa smöret och florsocker fluffigt. Vispa ner chokladen, lite i taget. Blanda i krossade polkagrisar efter smak.
 
Bred över kakan och strö över polkagris och kokosflingor.
0 kommentarer publicerat i Jul
Taggar: Julkaka, Klingskitchen, Polkagriskaka, Vit chokladsockerkak med polkagrisfrosting, Vit chokladsockerkaka