Matklubbens Topplista
mytaste.se

Rosa chokladmousse

Nyår börjar närma sig och jag vet faktiskt inte vad jag ska göra för dessert men kanske det bli de här... Så otroligt gott.
 
4 st glas
 
4 dl vispgrädde
200 g vit choklad
4 äggulor
1 krm röd karamellfärg
Ev grädde till garnering
 
 
Börja med att vispa grädden. Hacka chokladen och smält den i mikron eller vattenbad. Den ska bara precis bli mjuk. Rör sedan så den smälter. Rör ihop äggulorna i en skål. Tillsätt sedan chokladen och rör ordentligt. Blanda sedan i grädden lite i taget och rör ordetligt så att det blandar sig. Rör i karamellfärg. Häll upp i glas. Låt stå i kyl 2-3 timmar.
 
Kanten på glasen gör du genom att blöta kanten tex med en limeskiva. Blanda strösocker med karamellfärg och doppa glaset i detta.
En kommentar publicerat i Dessert
Taggar: Chokladmousse, Dessert, Klingskitchen, Nyårs dessert, Rosa chokladmousse
#1 - - Ljuva Julia:

My god, så vacker :D :D