Matklubbens Topplista
mytaste.se

Fruktkaka med rom

Detta är en fruktkaka med mycket romsmak som passar utmärkt till julens kalas.
 
2 dl torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl torkade tranbär
1 dl mörk rom
200 g smör
2 dl strösocker
2 krm salt
3 ägg
3 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
rivet skal av 1/2 apelsin
rivet skal av 1/2 citron
 
1. Finhacka aprikoserna. Lägg all torkad frukt i en skål med rom, skal från citron och apelsin. Låt dra ca 1 tim.
 
2. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ägg och socker poröst. Rör ner äggen, frukten och mjölet blandat med bakpulver.
 
3. Häll i en smord form och bröad form. Grädda i nedre delen i ugnen ca. 40 minuter.
 
Låt kallna.
 
Glasyr
 
1,5 dl florsocker
1,5 msk vatten
1 dl frysta lingon
2 msk strösocker
 
Rör ihop florsocker och vatten och bred över kakan. Blanda de frysta lingonen med sockret och strö över.
 
2 kommentarer publicerat i Jul
Taggar: Adventsfika, Adventsmys, Fruktkaka, Fruktkaka med rom, Jul, Julkaka, Klingskitchen
#1 - - Hanna Karlsson:

Vad god den ser ut!

#2 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Ser supergod ut :)