Matklubbens Topplista
mytaste.se

Pannacotta gjord på kokosgädde

En regnig dag på semestern så ägnade jag större delen av dagen till att göra sushi. Till dessert fick det bli en pannacotta gjord på kokosgrädde. Jag smaksatte den med lite lime, vaniljstång och kardemumma. Det här en dessert som passar utmärkt som avslutning på en asiatisk middag. Eftersom jag använder syltsocker istället för gelantin så blir den inte lika fast i konsistensen.
 
6 portioner
 
500 ml kokosgrädde
1,5 dl syltsocker
2 lime saft och skal
0,5 tsk kardemumma
1 vaniljstång
 
Mango, ananas och ev lite kokosflingor till topping
 
1. Ha i alla ingredienser i en kastrull och koka upp.
 
2. Häll upp i glas. Ställ sedan in dem i frysen 1 timme tills pannacottan har satt sig. Den kan separera sig lite annars. Därför är det bra att kyla ner den snabbt. Flytta den sedan till kylen.
 
Toppa med frukter. Jag valde ananas och mango.
0 kommentarer publicerat i Dessert
Taggar: Dessert, Klingskitchen, Pannacotta, Pannacotta med kokosmjölk, Pannacotta med lime,vanilj och kardemumma