Matklubbens Topplista
mytaste.se

Italiensk citron och mandelkaka

Det blev lite semester från bloggen och receptskrivandet. Men jag ska försöka att ta igen det och få ut alla recept som jag lovat. Först ut är den här otroligt saftiga och goda citron och mandelkakan  som dessutom är glutenfri.
 
 
300 g mandelmjöl
200 g vit choklad
2 msk mjölk
180 g mjukt smör
130 g strösocker
4 st ägg (separerade)
citronskal från 3 citroner
4 msk citronsaft
 
1. Sätt igång ugnen på 175 grader.
 
2. Smält den vita chokladen i mikron eller i ett vattenbad.
 
3. Rör smöret med 100 g av sockret pösigt.
 
4. Ha i citronskal, mjölk, äggulor och citronsaft och rör ihop. Ha sedan i mandelmjölet och chokladen och blanda.
 
 
5. Vispa i en annan skål äggvitorna. Vispa till ett hårt skum och ha sedan i de återsående 30 g strösocker och vispa en stund till.
 
6. Blanda sedan i äggvitesmeten i mandelsmeten och rör ihop till en jämn smet.
 
7. Smörj en springform. Ha gärna bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca. 40-45 minuter.
 
Pudra lite florsocker över före servering.
 
 
En kommentar publicerat i Kakor och bullar
Taggar: Bakblogg, Citronkaka, Citronkaka, Glutenfritt, Italiensk citron och mandelkaka, Klingskitchen, Mandelkaka
#1 - - Tita:

Jag bakade den här kakan förra fredagen. Mycket härlig kaka!