Matklubbens Topplista
mytaste.se

Espressokladdkaka med baileysgrädde

Ibland kan det vara roligt att servera en  kladdkaka lite festligare. Här valde jag att skära små bitar av kakan och varva med baileysgrädde och björnbär i glas.

 

250 g vit choklad

200 g smör

3 ägg

2,5 dl strösocker

2 dl vetemjöl

0,5 dl starkt kaffe

kokos till formen

 Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter. Vispa ägg och socker poröst. Rör i chokladen, kaffe och mjöl. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten. Ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen  av ugnen 30-35 min.

 Bailysgrädde

3 dl vispgrädde

1 msk baileys

 Vispa grädden och blanda med Baileys

 
0 kommentarer publicerat i Kladdkaka
Taggar: Baka, Bakblogg, Espressokladdkaka, Kladdkaka, Klingskitchen, Vit kladdkaka