Matklubbens Topplista
mytaste.se

Äppelbullar med smörstekta äpplen och mandelmassa

Visst känns det lite tråkigt när hösten kommer och det blir kallt och mörkt.... Men ändå älskar jag hösten. Luften blir alldeles klar och äpplena börjar mogna. Äpplen, kanel och smör är en oslagbar kombination! De här bullarna som dessutom innehåller mandelmassa blir så otroligt saftiga.
 
3 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
150 mjukt smör
1 ägg
10-12 dl vetemjöl
 
Fyllning:
4 medelstora äpplen
2 msk kanel
100 g smör
1 dl strösocker
2 dl riven mandelmassa
 
ägg att pensla med och pärlsocker
 
Värm mjölken i en kastrull till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut med mjölken.
 
Tillsätt socker, smör och ägg och rör ihop.
 
Arbeta sedan i mjölet lite åt gången tills degen blir smidig.
 
Låt jäsa under bakduk 60 minuter.
 
Hacka äpplen i små, små tärningar.
 
Stek i lite smör några minuter och tillsätt sedan resten av smöret, sockret, kanelen och den rivna mandelmassan.
 
Kavla ut degen och bred på äppelblandningen.
 
Rulla ihop degen och skär bullarna i bitar precis som vanligt. Lägg dem i formar.
 
Låt jäsa i 60 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 10-12 minuter.
 
 
6 kommentarer publicerat i Kakor och bullar
Taggar: Baka, Bakblogg, Klingskitchen, Mandelmassa, Äppelbullar, Äppelbullar med smörstekta äpplen och mandelmassa
#1 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

mums

#2 - - Emma Granlunid:

Mumsigt

#3 - - Cornelia:

Gott!

#4 - - JUNITJEJ:

Mums, så gott!

#5 - - Linda Andersson:

Det här måste man ju prova!

#6 - - Hanna Karlsson:

Åh, vad gott det låter!