Matklubbens Topplista
mytaste.se

Sparrisflarn

De här är så otroligt goda! Strö över lite rostade pinjenötter och riven parmesanost om ni vill. Känns som de blir lite festliga med de är jättegoda även utan. Använd gärna en krämig variant av fetaost.
 
 
6 st flarn
 
3 st frysta smördegsplattor
100 g fetaost
1/2 riven vitlök
nymalen svartpeppar
18 st sparrisar
(om man använder bara knopparna)
ägg att pensla med
 
Rostade pinjenötter och parmesanost till servering
 
1. Tina smördegsplattorna. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smördegsplattorna på ett bakplåtspapper och dela dem på mitten. Skär som en liten ram på ca. 0,5 cm in på plattan. Nagga plattan med en gaffel men inte ramen. Smula fetaosten i en bunke och blanda med den rivna vitlöken, dra ett par varv med pepparkvarnen och blanda runt. Lägg ett lager med fetaoströra på smördegsplattorna.
 
2. Ansa sparrisen, skär den i lagom stora bitar och koka den i saltat vatten 2 minuter. Häll av vattnet och spola dem i kallt vatten. Lägg sparrisen på fetaosten och tryck till dem lite. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
 
3. Grädda flarnen i mitten av ugnen i ca. 15-20 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
 
4. Strö ev. över rostade pinjenötter och lite riven parmesanost. Avsluta med ett par varv med pepparkvarnen.
 
#1 - - Veronica Wallgren:

Åh vad gott! Sparris är verkligen en favorit här hemma :)