Matklubbens Topplista
mytaste.se

Sparrisflarn

De här är så otroligt goda! Strö över lite rostade pinjenötter och riven parmesanost om ni vill. Känns som de blir lite festliga med de är jättegoda även utan. Använd gärna en krämig variant av fetaost.
 
 
6 st flarn
 
3 st frysta smördegsplattor
100 g fetaost
1/2 riven vitlök
nymalen svartpeppar
18 st sparrisar
(om man använder bara knopparna)
ägg att pensla med
 
Rostade pinjenötter och parmesanost till servering
 
1. Tina smördegsplattorna. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg smördegsplattorna på ett bakplåtspapper och dela dem på mitten. Skär som en liten ram på ca. 0,5 cm in på plattan. Nagga plattan med en gaffel men inte ramen. Smula fetaosten i en bunke och blanda med den rivna vitlöken, dra ett par varv med pepparkvarnen och blanda runt. Lägg ett lager med fetaoströra på smördegsplattorna.
 
2. Ansa sparrisen, skär den i lagom stora bitar och koka den i saltat vatten 2 minuter. Häll av vattnet och spola dem i kallt vatten. Lägg sparrisen på fetaosten och tryck till dem lite. Pensla kanterna med uppvispat ägg.
 
3. Grädda flarnen i mitten av ugnen i ca. 15-20 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
 
4. Strö ev. över rostade pinjenötter och lite riven parmesanost. Avsluta med ett par varv med pepparkvarnen.
 

Sommardrink med jordgubbar och färsk basilika

Jordgubbar och färsk basilika är otroligt gott ihop. Här har jag använt hemmagjord flädersaft istället för sockerlag men det går bra med vilket som.
 
 
1 drink
 
4-5 jordgubbar
1 lime
4 cl flädersaft, koncentrerad 
4 cl gin
Mycket is
Färsk basilika
 
Dela limen i bitar. Blanda jordgubbar och lime ett glas tillsammans med några blad färsk basilika.
 
Mortla jordgubbar, lime, basilika och flädersaft. Tillsätt gin och blanda runt.
 
Tillsätt is och servera.  
 
 
2 kommentarer
publicerat i Dryck
Taggar: Bakblogg, Drink, Jordgubbsdrink, Jordgubbsdrink med färsk basilika, Klingskitchen, Matblogg, Sommardrink

Chokladcupcakes

Det här uppdraget var otroligt kul! Att få baka någonting till en babyshower för en liten kille. Efter funderat och klurat så fick det bli cupcakes med en vit chokladfrosting. Visst är det kul att baka men lika kul är det att leta efter all rekvisita som behövs.
 
 
ca. 18 st
 
115 g smör, rumstempererat
drygt 1 dl (100 g) strösocker
2 ägg
2 dl (115 g) vetemjöl
3 msk kakao
2 msk mjölk
25 g vit choklad
25 g mörk choklad
50 g minimarshmallows
 
Vit chokladfrosting
 
200 g choklad
200 g philadelphiaost
florsocker efter behag
 
Värm ugnen till 180 grader.
 
Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit pösig smet. Slå i äggen, ett i taget. Tillsätt mjöl och kakao och rör om. Rör ner mjölk och tillsätt chokladen och marshmallows.
 
Fördela smeten i pappersformar och grädda ca 20 minuter. Låt svalna.
 
Gör sedan frostingen.
 
Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i micron.
 
Blanda i philadelphiaosten.
 
Blanda i florsocker till önskad konsistens.
 
 
 
Visa fler inlägg