Matklubbens Topplista
mytaste.se

Choklad och parmesanbräck

Det är ju bara september men jag funderar för fullt på nya recept till jul. Här har jag provat olika smaker av choklad och parmesanost. Otroligt gott med det söta från chokladen och sältan i parmesanosten. Kan nog bli en succé på vinterns glöggmingel.
 
 
50 g parmesanost
1 dl rostade pinjenötter
1 tsk chiliflakes
200 g mörk choklad
flingsalt
 
1. Lägg riven parmesanost på en plåt med bakplåtspapper och gratinera i ugn cirka 5 minuter på 225 grader tills den fått fin färg.
2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.
3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Häll sedan ut den smälta chokladen på bakplåtspapper och toppa med nötter, ost, chiliflakes och lite flingsalt. Låt svalna och bryt sedan i bitar.
 
 
 
50 g riven parmesanost
1 dl skalade pistagenötter
200 g vit choklad
flingsalt
 
1. Lägg riven parmesanost på en plåt med bakplåtspapper och gratinera i ugn cirka 5 minuter på 225 grader tills den fått fin färg.
2. Grovhacka pistagenötterna.
3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Häll sedan ut den smälta chokladen på bakplåtspapper och toppa med nötter, ost, och lite flingsalt. Låt svalna och bryt sedan i bitar.
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Godis, Jul;
Taggar: Choklad och parmesanbräck, Chokladbräck, Glöggmingel, Glöggtilltugg, Godis, Julgodis, Julgodis

Popcornbollar

Jag älskar popcorn! Och något som blir mer och mer poppis är att använda popcorn i bakverk. De här bollarna är både goda och enkla att göra. Passar även på barnkalaset.
 
 
1 påse popcorn
100 g smör
2 dl socker
1 dl ljus sirap
0,5 tsk salt
0.5 tsk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
 
1. Poppa popcornen och häll dem i en stor bunke. Sortera bort de hårda kärnorna som ej blev "poppade".
2. Blanda de övriga ingredienserna i en kastrull och låt koka ca 10 min.
3. Häll smeten i bunken med popcorn, rör runt väl och knåda till bollar i önskad storlek.
 

Frusen flädercheesecake

Hösten är här och jag bakar äppelpajer och lagar mustiga grytor och värmande soppor. Men visst vill man göra något somrigt också. Jag har flädersaft kvar sen i somras så det fick bli en frusen flädercheesecake.
 
3ägg
1,5 dl strösocker
0,5 tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
3/4 dl koncentrerad flädersaft
2 tsk citronsaft
 
1. Separera äggen i gulor och vitor i två skålar. Vispa äggvita till ett hårt skum.
2.Vispa gulor tillsammans med strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör sedan ner färskosten.
3. Vispa grädden. Vänd ner grädden i skålen med äggulor och färskost. Vänd slutligen ner äggvitan och rör tills det blir en slät kräm. Tillsätt fläderblomssaft och citronsaft. Blanda försiktigt och häll i en springform. Ställ i frysen 4 timmar.
Ta ut den 20 minuter innan den skall serveras.
 
0 kommentarer
publicerat i Dessert
Taggar: Bakblogg, Cheesecake, Fläder, Frusen flädercheesecake, Klingskitchen, Matblogg
Visa fler inlägg