Matklubbens Topplista
mytaste.se

Extra goda drömmar

Jag älskar att baka småkakor. Det finns så mycket olika varianter så man kan hela tiden baka någonting nytt. Fast ibland behöver man ju inte krångla till det för de tradtionella småkakorna kommer alltid att vara de bästa. Men det kan ju vara lite kul och bara tillföra någon ingrediens för att det ska bli något helt nytt. Idag bakade jag drömmar med lite daim mint i. Vilken doft som spred sig i köket. Hittar du inte daim mint så använd dig av någon annan choklad. Vanlig daim, mörk choklad, choklad med havssalt eller något helt annat.......
 
 
Extra goda drömmar
 
150 g smör
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl matolja
100 g daim mint eller någon annan choklad
1 tsk hjorthornssalt
4,5 dl vetemjöl
 
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Rör smör, socker och vaniljsocker vitt och poröst.
3. Tillsätt oljan, lite i taget, och  rör smeten slät.
4. Hacka chokladen grovt. Blanda hjorthornssaltet med mjölet. Rör ner i smeten tillsammans med chokladen. Arbeta försiktigt ihop till en deg.
5. Rulla till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 
6. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca. 20 minuter. Låt svalna på plåten.

Den godaste krabbpastan

Snabbmat när den är som bäst! Det här är så enkelt och så gott. Det är inte jätteofta man använder krabba på burk men den ska inte underskattas. Med goda smaker till blir det världens snabbaste festmåltid.
 
 
Krabbpasta
 
3 personer
Tid: 20 minuter
 
400 g pasta
1 msk olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
1 nypa chiliflagor
200 g körsbärstomater
1 citron (saft och rivet skal) 
340 g krabbkött på burk
1 tsk kapris (avrunnen)
1 handfull basilikablad (grovhackade)
 
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna, tillsätt vitlöken och chiliflagor, stek tills de är gyllene och tillsätt tomaterna. Fräs till tomaterna börjar bli mjuka ca 3 minuter. Tillsätt citronsaften och fräs en liten stund till. Ta från värmen och rör försiktigt ner krabban. Rör sedan ner såsen i pastan och vänd ner med rivet citronskal, kapris och basilika.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Varmrätter
Taggar: Basilika, Chiliflagor, Citron, Kapris, Krabba på burk, Krabbpasta, Körsbärstomater, Olivolja, Pasta, Snabbmat

Kalljästa frallor

Finns det någonting bättre än att vakna upp till doften av nybakat bröd? Det tror jag inte! Möjligtvis med en kombination med nybryggt kaffe. Prova det här receptet och variera dem hur du vill. Jag hade på ost men man kan ha på vad man känner för. Sesamfrön, pumpafrön, solrosfrö, bara fantasin sätter gränser.
 
 
Kalljästa frallor 8 st
 
25 g jäst
3 dl vatten (37 grader)
2 msk rapsolja
1 msk honung
0,5 tsk salt
6-7 dl vetemjöl special
 
Valfri topping och vatten att pensla med
 
Gör så här:
 
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och olja och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt honung, salt och mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela den i 8 delar och rulla runda bullar. Lägg dem på exempelvis en bakplåtspappersklädd bricka. Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur i 10 minuter och låt därefter jäsa i kylskåp över natten.
 
Sätt ugnen på 200 grader och låt bullarna jäsa i rumstempertur medan ugnen blir varm. Pensla med vatten och toppa med valfri topping. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, låt svalna något innan de serveras.
 
 
 
Visa fler inlägg